Velkommen til Helgoland Strandpark II

Du er her: Hjem > Nabohjælp

Nabohjælp

Nabohjælp er en god og effektiv måde at forebygge indbrud på. Et godt forhold til din nabo kan være en hjælp både i dagligdagen og i ferien. Nabohjælp handler om at være opmærksom på hinandens boliger og holde øje med, om der sker noget usædvanligt i nabolaget. Sørg for at naboen kender ”din dagligdag”.

Husk altid at give din nabo besked, når du er bortrejst. Giv også et telefonnummer eller en adresse. Så kan naboen altid få fat i dig - hvis der skulle ske noget.

Sådan kan naboer hjælpe hinanden

Når din nabo er bortrejst, må huset ikke se tomt ud. Du kan f.eks.

  • tømme postkassen/sørge for at der ikke stikker post ud af brevsprækken
  • slå græsplænen/skovle sne
  • foreslå at naboen benytter tænd- og slukure i nogle af lejlighedens lamper, så huset om natten ser beboet ud, mens de er bortrejs. Evt. holde øje med om lamperne tænder og slukker på de rette tidspunkter
  • måske også fortælle at 32 lejligheder henlå i totalt mørke juleaften 2006. Beboerne var taget afsted til familiefest eller juleferie uden at have tændt et eneste lys. Et got signal til de mere tungnemme tyvebander
  • Som noget positivt kan det tilføjes, at "kun" 19 lejligheder henlå i totalt mørke nytårsaften
  • Det kan være en god idé at give naboen nøgle til lejligheden, så de kan komme ind, hvis der er noget galt, og du kan selvfølgelig bede naboen om at gøre det samme, når du er afsted på ferie eller lignende.

Et godt naboskab forebygger kriminalitet i jeres område og skaber tryghed.

Mærkater med nabohjælp
Mærkater med nabohjælp fås hos dit lokale politi. Når tyven ser disse, er han klar over, at områdets beboere holder øje med hinanden. Det lokale politi møder gerne op med gode råd om, hvordan I bedst hjælper hinanden i netop jeres område.

Hvad gør jeg, hvis skaden sker

Tag aldrig selv affære

Kontakt altid politiet, hvis noget mistænkeligt finder sted, eller et tyveri bliver opdaget. Nabohjælp skal være en sikker hjælp til dig, din nabo og politiet. 

Sådan aftaler I nabohjælp
Nabohjælp er en god hjælp for alle. Snak med dine naboer om en ordning.

Som medlem af en grundejerforening kan du tage det op på næste møde eller arranger selv et møde om nabohjælp. 

Angående nabohjælp skriver Amagerbladet i decembernummeret 2006.
"...Jacob Ipsen opfordrer samtidig borgerne til at sikre sig på den bedst mulige måde, mens de er på juleferie. For eksempel kan det være en god idé at få naboen til at se efter huset og få vedkommende til at tømme postkassen og skraldespanden. Og det kan også være en god ide at lade lidt lys være tændt, ligesom man skal sikre sig, at vinduer og døre er forsvarligt aflåste. Endelig skal man ikke lade genstande, der kan bruges som indbrudsværktøj som for eksempel haveredskaber, løse sten og stiger, være frit tilgængelige for enhver."
 
"Vi håber og tror på, at hvis borgerne og politiet arbejder sammen om disse ting, så vil så få som muligt af Amagers borgere få ødelagt deres jul på grund af indbrud," siger Jacob Ipsen


Nabohjælp er en god og effektiv måde
at forebygge indbrud på

 

 

 

Undermenu

nach oben