Velkommen til Helgoland Strandpark II

Du er her: Hjem > Billedarkiv > Lokalmiljø

Lokalmiljø

Lille Manhatten øst for Krimsvej. Sundby havn og Strandpark med badeanstalten Helgoland.
 
 Amager Strandpark
 
 Strandpark
 
  Badeanstalten Helgoland
 
 Vinterbad
 
 Blå Planet
 
 
 
 
 
 
 
 

 


   
   Middelgrunden
   
 Metrostation  Dykkerskole Strandpark
   
 Saltholm  
   
   

 

Amager
Amager (udtales typisk Ama'r) er en ø i Øresund på 96,29 km² tæt på Sjællands østkyst. Amager er forbundet med Sjælland via broerne Knippelsbro, Langebro, Sjællandsbroen og Kalvebodbroerne samt to unavngivne broer (cykel- hhv. jernbane-) syd for Sjællandsbroen. Endnu en cykelbro, Bryggebroen, mellem Langebro og Sjællandsbroen, åbnede i efteråret 2006. Desuden er Københavns Metro ført i tunnel fra Sjælland til Christianshavn tæt på Knippelsbro. Derudover er øen forbundet med Sverige via Øresundsbroen (eller Øresundsbron) - fra Kastrup på Amager til Lernacken syd for Malmø.

Der bor 160.064 indbyggere på Amager (heraf 107.207 i den københavnske del), som er Danmarks tættest befolkede ø. En person der er født eller er bosiddende på øen Amager, bliver kaldt en amagerkaner.

Øen består mest af lavt frugtbart land. Amager er i det 20. århundrede gjort større ved inddæmning af Kalveboderne. Nu er det meste af Amager bymæssigt bebygget, selvom Dragør og Kastrup stadig har landbrug, skov og naturområder. Desuden er øen omkranset af strande.

Administrativt er øen delt i Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune.

Den københavnske del består af bydelene Christianshavn, Sundbyøster, Sundbyvester og Islands Brygge, en del af Vestamager og af Ørestad. 

 

Brug Google og find mere om lokalområdet. Disse http-adresser er ikke aktive:

amagerstrandpark.dk

Amagerbanen

 

 

nach oben